Únorové Medlánecké farmářské trhy 13. 2. 2016

V sobotu 13. 2.  2016 se můžete těšit na další Medlánecké farmářské trhy, již tradičně před SC Sýpka od 9.00 do 12.00 (ZKRÁCENO O HODINU)

PŘIJĎTE NAKOUPIT DOBROTY OD MÍSTNÍCH PRODUCENTŮ A SPECIALISTŮ.

Trhy se konají pravidelně druhou sobotu v každém měsíci.

Zatím potvrdili účast tito prodejci (průběžně aktualizováno):

 

Davídkovo koření a byliny koření bez soli, bylinné směsi
pekařství Makovec pekařství slaného a sladkého
U Mlsného kocoura sýry, piva, delikatesy
Violka rodinná minivýrobna exkluzivních sirupů, pest, chutney, másel a džemů NOVINKA
Jiří Janeček  listové trubičky, drobné cukroví a listové těsto NOVINKA
Michal Badzgon  Beskydské sýrové nítě NOVINKA
pan Juračka uzenář
Maďarské lahůdky od Zsoltiho Maďarské klobásky(vepřové, z mangalice, jelení), uzené maso(panenka, šunka, císařský špek(pancetta), Pravé škvarky z Egeru.
Nakládaná zelenina ze sudů:
Kysané zelí, sladkokyselá čalamáda, plněné pálivé jablíčkové papričky zelím, okurky plněné zelím, kvašáky.
Doplňkový prodej: pravá Kalocsai mletá paprika(sladká, pálivá, uzená),papriková gulášová pasta.
Pštrosí farma speciality ze pštrosího masa NOVINKA
Antonín Přidal med, přebytky ze zahrádky
Rybízové víno – paní Veselá rybízové víno
www.samanka-shop.cz káva, čaj, potravinové doplňky
pan Šmíd hořické trubičky, lázeňké oplatky
Farma Bureš sortiment uzeniny, maso, vejce
Slunečnice nabídka moštů , ovoce, zelenina
Olivový obchod olivový olej a produkty z oliv – Kréta
Rodinné vinařství Josef Hycl vína z produkce Rodinné vinařství Josef Hycl, Zaječí, vína ročníková a přívlastková, rozlévaná moravská zemská vína, červený burčák z odrůdy Neronet, bílý burčák z odrůdy Moravský muškát a/nebo Müller Thurgau, jablečné mošty a jablečné cidery CiderLand, Jablečné mošty ze sadařství Václav Větrovec Truskovice, které hospodaří ekologicky šetrným spůsobem, pro rok 2014 je nositelem certifikátu SISPO.  Cider z těchto moštů stáčený i lahvovaný.
Pojízdná vinotéka Víno Sýkora Čejkovice
Kavárna Místo káva, zákusky
Nebeské dortíčky sladké pečivo
pekárna Teplice nad Bečvou

NOVINKA

Naše pekárna Teplice nad Bečvou vznikla v roce 1992.Pečeme běžné pečivo, dia i celozrnné. Naší největší specializací jsou
Frgály – Pecáky, které pečeme v devíti provedeních. Jedná se o specifický produkt Valašského kraje. Vše začalo Hruškou, úplně přesně Hruškovým povidlím, kterými to všechno začalo a která se vyrábějí  přesně zvoleným postupem. Naše pekárna  je především vyhledávaná pro její měkké (kraje) těsto, které vydrží vlahé i několik dní po jejím upečení, navíc na povrchu naleznete pravou posypku na místo ztuženého tuku, který je velmi často používám jako náhrada. Jde vždy pouze o  jednodruhové náplně dodávající plnou chuť při její konzumaci.
Na tento produkt jsme získali certifikát o nejlepším výrobku roku 2013 , který jsem Vám zaslala v posledním emailu. V sortimentu jsou tyto příchutě: tvarohový, makový, povidlový,borůvkový,ořechový,meruňkový, rybízový a jako poslední frgál je višeň, kterou pečeme jako jediná pekárna a jako naše novinka se těší velké oblibě.

Štramberské uši pro nás peče paní Šuterová ze Štramberka , která má ochrannou známku na výrobu tohoto produktu. Specifikum daného produktu spočívá v jejím pečení, přesněji místě. Tento cukrářský produkt má ještě jednu zvláštnost – mohou ji pod touto značkou péct a posléze dávat do prodeje pouze lidé narození ve Štramberku a tam i žijící.

Tagy: ,